Hlíva na jehle

Recept na tak trochu jiný špíz.


3.02x
45 min

Ingredience

50 gsalám
50 geidam
250 ghlíva ústřičná
50 ganglická slanina
100 gtuk na smažení

podle chuti

sůl
mletý pepř

těstíčko

1 ksvejce
4 lžícemléko
2 lžícehladká mouka

Postup přípravy

Na recept ideálně použijeme menší a středně velké plodnice hlívy. Nejprve je zbavíme nohy a klobouky povaříme ve slané vodě. Větší plodnice pokrájíme na menší kousky, osolíme a mírně opepříme. Na jehlu pak střídavě napichujeme kousky hlívy, salámu (dle vaší chuti), plátky sýra a slaniny. Nakonec zaplněnou jehlu obalíme v těstíčku z vajec, hladké mouky a mléka. Hlívu na jehle smažíme na rozpáleném oleji nebo sádle dozlatova. Hlívu na jehle podáváme se zeleninovou oblohou. Jako příloha je vhodná bramborová kaše.
user-icon

autor Dražule


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hlíva na jehle

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena