Hlíva na jehle

Recept na tak trochu jiný špíz.


3.02x
45 min

Postup přípravy

Na recept ideálně použijeme menší a středně velké plodnice hlívy. Nejprve je zbavíme nohy a klobouky povaříme ve slané vodě. Větší plodnice pokrájíme na menší kousky, osolíme a mírně opepříme.

Na jehlu pak střídavě napichujeme kousky hlívy, salámu (dle vaší chuti), plátky sýra a slaniny. Nakonec zaplněnou jehlu obalíme v těstíčku z vajec, hladké mouky a mléka.

Hlívu na jehle smažíme na rozpáleném oleji nebo sádle dozlatova.

Hlívu na jehle podáváme se zeleninovou oblohou. Jako příloha je vhodná bramborová kaše.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hlíva na jehle

Zpět na recept