Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, slaninu nakrájíme nadrobno, pikantní klobásu a okurku nakrájíme na kostičky.
Brambory očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky.
Česnek utřeme a cibuli nakrájíme nadrobno.
K zelí přidáme sůl, kmín, trochu vody a podusíme.
V pekáčku rozškvaříme na oleji drobně nakrájenou slaninu, osmahneme na ní cibuli a potom vmícháme scezené zelí, na kostičky nakrájenou pikantní klobásu a okurky, rajčatový protlak, utřený česnek a nakonec nakrájené brambory.
Pekáč vložíme do předehřáté trouby a směs pečeme asi 30 minut.
Hlávkové zelí zapečené s klobásou podáváme s brambory nebo s chlebem.
Udělal jsem vše tak jak je napsáno a udělal jsem dobře.Jen se zaprášilo.Díky za recept.
Barbuchal
Překvápko
Recept je jednoduchý, rychlý a mňam! Je fakt, že mi cukala ruka to vše spojit vajíčkem, ale odolala jsem pokušení a dobře udělala! Recept je skvělý přesně takový, jaký je! :-)