Česnečka, v minulém tisíciletí se jí říkalo po kérkonošsku Vodouka.
Hodnocení
3.1
/ 5 (35x)
Doba přípravy
10 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Podle chuti
Česnek1 stroužek
Sůl
Máslo2 lžíce
Příloha
Sádlo
Chléb3 plátky
Postup přípravy
Česnek oloupeme a utřeme se solí. Nakrájíme si chleba na kostičky. Kostičky chleba osmahneme na sádle pěkně dohněda. A naposled se rozškvaří máslo.
Na talíři lžící rozetřeme česnek se solí. K varu přivedeme vodu. Vroucí vodou zalijeme česnek se solí v talíři.
Česnečku posypeme chlebem a přelijeme máslem. Ihned ji podáváme.
takhle ji dělala moje babička,jen místo másla přidala sádlo a moc nám chutnala,žila v Polabí
annaalba
Česnečka
Doma jsme dělali česnečku vždycky, když maminka vařila brambory bez slupky. Pak taky rozetřela česnek se solí, na talíř dala lžíci sádla se škvarky, zalila vodou z brambor a přidala osmažené kostky chleba. Úplně to cítím v puse. To byla pohoda.