Hermelínový salát s vejci

Recept na rychlý, chutný a sytý salát.


4.930x
15 min
3×

Postup přípravy

Nejprve uvaříme vejce natvrdo. Nakrájíme cibuli, nejlépe jarní se zelenou natí, ale můžeme i malou obyčejnou. Cibuli nakrájíme hodně nadrobno. Kolečka salámu (například salám junior) nakrájíme na tenké proužky. Oba hermelíny pokrájíme na kousky asi 0,5 - 1 cm, moc na tom nezáleží, protože je stejně v salátu rozetřeme. Uvařená vejce zchladíme pod studenou vodou, oloupeme a nakrájíme nadrobno nebo propasírujeme přes salátové sítko.

Nakrájený hermelín, vejce, cibuli, tatarku a majonézu dáme do mísy či většího hlubokého talíře a promícháme. Nyní přidáme špetku soli a pepře. Pozor, hermelín, majonéza i tatarka už mohou být slané. Hermelínový salát důkladně promícháme. Jako zpestření doporučuji přidat nakonec lístky ze snítky čerstvého tymiánu.

Hermelínový salát s vejci podáváme s pečivem podle chuti.
user-icon

autor Šmodrcha


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hermelínový salát s vejci

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká