Na rozehřátou, ale suchou teflonovou pánev rozložíme plátky slaniny a chvíli zprudka restujeme.
Po chvíli rozklepneme na slaninu vejce, osolíme, opepříme a vejce dosmažíme tak, jak nám nejvíce vyhovují.
Podáváme se zeleninovou oblohou a křupavým pečivem.
hemenex se neobrací,v tom skví podstata že je jsou shora polotekuté ta vejce.Jinak by to nebyl hemenex,ale omeleta.Navíc pánev s poklicí existuje,ale stačí mít kvalitní pánev,např.keramickou,tak se zespodu nic nepřipálí a hemenex si můžeš udělat podle svých představ propečenosti...
Myreček
Tomuto jídlu nerozumím-jediné řešení je pak to obrátit, jinak je to svrchu syrové a zespoda spálené. Poklice na pánev?? Takovou pánev nemáme
Lucie
Re: Re: hemenex
Myslím, že nejde o prskání, ale aby se vajíčka udělala rovnoměrně a nepřipálila zespodu.
Salvator
Mě dělávala babička i chlebenex. zní to divně, ale bylo to dobrý, taková topinka s vajíčkama :)