Hejk s mrkvovým přelivem

Lehčí hlavní chod pro ty, co mají rádi ryby na všemožné způsoby.


4.36x
90 min

Postup přípravy

V moždíři si rozdrtíme pepř, třtinový cukr, sůl a přelijeme Medovinu. Do vyšší, užší nádoby naskládáme na dno podkovy z Hejka. Přelijeme citronovou šťávou a částí marinády. Překryjeme na jemno nastrouhanou mrkví s kolečky cibule. Položíme další vrstvu Hejka a takto postupujeme dokud nám Hejk nedojde a poté mírně přelijeme olivovým olejem. Vše uložíme do lednice na minimálně 60 minut (lépe přes noc).

Do širšího hrnce dáme jeden hrnek rýže, osolíme, přidáme špetku Kari koření (dle chuti každého) a špetku Muškátového oříšku (pokud jej dáte moc tak rýže zhořkne). Zalijeme dvěma hrnky vody, přivedeme k varu a vaříme s nedoklopenou pokličkou dokud se voda nevyvaří. Poté sundáme z ohně, přiklopíme pokličkou a necháme dojít.

Během vaření rýže si z marinády vyndáme Hejka. Mrkev, plátky cibule a marinádu necháme zatím stranou. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme na jemno nakrájenou cibulku a necháme zeslkovatět. Naskládáme do pánve podkovy Hejka. Ztlumíme plamen a počkáme dokud Hejk nezačne bělat až na povrch, poté otočíme a pečeme min. 5 minut.

Po upečení, Hejka vyndáme z pánve a odložíme stranou. Výpek na pánvi zaprášíme hladkou moukou a opražíme. Přidáme Zbytek marinády s mrkví a cibulí. Promícháme a přilijeme hrnek vody. Necháme projít varem a poté vypneme.

Na talíř nandáme rýži, podkovy Hejka a přelijeme mrkvovým přelivem.
user-icon

autor Vranis


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hejk s mrkvovým přelivem

Zpět na recept