Hatla patla z králíka

Recept na dobrý nedělní oběd.


5.07x
90 min
3×

Ingredience

1 kskrálík
4-5 plátkůanglická slanina

směs

1 stroužekčesnek
0.5 kostkymáslo
1 kscibule
1 lžičkamletý pepř
2 lžíceplnotučná hořčice
1 lžičkamletá sladká paprika

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Králíka naporcujeme a dobře prosolíme. Cibuli nakrájíme po oloupání nadrobno, česnek prolisujeme.

Porce králíka vložíme do pekáče a potřeme směsí, kterou si připravíme tak, že smícháme půl másla s cibulí, česnekem, paprikou, pepřem a hořčicí. Směsí králíka potřeme a navrch poklademe plátky anglické slaniny. Podlijeme trochou vody. Necháme v lednici uležet do druhého dne.

Druhý den králíka upečeme v troubě doměkka.

Jako příloha se k hatla patla upečenému králíkovi hodí bramborový knedlík.
user-icon

autor Renča


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hatla patla z králíka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena