Haškův guláš

Pikantní guláš z hovězího, vepřového a kapií podávaný s křenem.


2.91220x
90 min
1×

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso podle potřeby očistíme a nakrájíme kostky. Hovězí by měly být o něco menší než vepřové.

V hrnci rozehřejeme sádlo a cibuli na něm zesklovatíme. Přidáme hovězí maso a necháme jej zatáhnout. Pak přidáme vepřové maso a taktéž necháme orestovat. Směs osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Vše dusíme doměkka.

Během dušení guláš zahustíme nastrouhanou střídkou chleba a přidáme kečup.

Podle potřeby rozředíme vodou, dochutíme solí, vložíme překrojenou feferonku s kapií a krátce podusíme. Mezitím si nastrouháme křen.

Při podávání každou porci ozdobíme strouhaným křenem a plátky kapie. Guláš lze připravit i v kotlíku.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Haškův guláš

Zpět na recept