Jak rychle naložit a jíst kyselé okurky? Zkuste rychlokvašky, kvašáky a močáky
Přerostlé okurky, nad kterýma by někdo zlomil hůl, chutnají skvěle! Báječně se totiž hodí ke kvašení a rychlonakládání. Jen si představte, jak se v letním vedru zakusujete do baňaté okurky plné kyselé šťávy. Příprava je přitom jednodouchá.
Co je fermentace a proč kvašené potraviny prospívají zdraví?
Objevte tajemství fermentace neboli kvašení a proč se z ní stává hit moderní kuchyně. Naučte se, co můžeme fermentovat, jaké techniky použít a proč je tato starobylá metoda zpracování zdraví prospěšná.
Fermentování: Jak na domácí kvašení?
Rostliny se celé léto snažily uložit energii ze slunce do svých zelených těl a na nás teď je, abychom tuto energii co nejlépe uchovali i na zimu. Jednou z možností je prastarý způsob konzervace pomocí fermentace. V oblíbeném pořadu RECEPTÁŘ PRIMA NÁPADŮ nám Michal Plundra vysvětlil, že fermentované potraviny nejen dlouho vydrží, ale jsou i velice chutné a mnohdy i daleko stravitelnější než ty čerstvé. A to už je přece dostatečně pádný důvod pro to, abychom se do fermentace neboli domácího kvašení́ pustili i my.
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena