Hamburská vepřová kýta

Recept na dušené vepřové.


4.299x
0
11×

Ingredience

1 lžícecukr
50 gslanina
sůl
50 gocet
200 gšunka
0.5 lmléko
150 gtuk
1 kscibule
100 gsmetana
tymián
50 ghořčice
1 lvoda
1 kscitron
bobkový list
divoké koření
100 ghladká mouka
celý pepř
150 gsterilované okurky
1 kgvepřová kýta
150 gkořenová zelenina
celé nové koření

Postup přípravy

Opláchnutý díl vepřové kýty protkneme polovinou dávky šunky a sterilované okurky. Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a podusíme na třetině dávky tuky se slaninou nakrájenou na kostičky. Do základu přidáme osolené maso, okořeníme je divokým kořením, přidáme pečlivě opláchnutý a nakrájený citrón. Maso zastříkneme octem, mírně zalijeme vodou, přikryjeme a dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podle potřeby doléváme teplou vodou. Měkké maso vyjmeme. Šťávu zahustíme zásmažkou připravenou ze druhé třetiny tuku a prosáté mouky. Rozředíme vodou, dochutíme hořčicí, cukrem a za občasného promíchání vaříme. Během vaření přidáme do omáčky mléko a nakonec ji zjemníme smetanou. Provařenou omáčku procedíme přes hustý cedník a znovu krátce povaříme. Zbylou dávku šunky a okurek nakrájíme na nudličky a podusíme na zbývajícím tuku. Hamburskou vepřovou kýtu podáváme s houskovým nebo karlovarským knedlíkem. Při podávání na povrch masa dáváme dušenou šunku s okurkou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hamburská vepřová kýta

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena