Hamburská vepřová kýta

Recept na dušené vepřové.


4.299x
0
11×

Postup přípravy

Opláchnutý díl vepřové kýty protkneme polovinou dávky šunky a sterilované okurky.
Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a podusíme na třetině dávky tuky se slaninou nakrájenou na kostičky.

Do základu přidáme osolené maso, okořeníme je divokým kořením, přidáme pečlivě opláchnutý a nakrájený citrón. Maso zastříkneme octem, mírně zalijeme vodou, přikryjeme a dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podle potřeby doléváme teplou vodou.

Měkké maso vyjmeme. Šťávu zahustíme zásmažkou připravenou ze druhé třetiny tuku a prosáté mouky. Rozředíme vodou, dochutíme hořčicí, cukrem a za občasného promíchání vaříme. Během vaření přidáme do omáčky mléko a nakonec ji zjemníme smetanou. Provařenou omáčku procedíme přes hustý cedník a znovu krátce povaříme.

Zbylou dávku šunky a okurek nakrájíme na nudličky a podusíme na zbývajícím tuku.

Hamburskou vepřovou kýtu podáváme s houskovým nebo karlovarským knedlíkem. Při podávání na povrch masa dáváme dušenou šunku s okurkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hamburská vepřová kýta

Zpět na recept