Halušky se slaninou

Tradiční slovenské halušky se slaninou a vařeným zelím.


3.2645x
90 min
6×

Postup přípravy

Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme nebo pomeleme v mlýnku. Pomleté nebo nastrouhané brambory vložíme do mísy, podle potřeby přidáme mouku, aby vzniklo husté těsto. Osolíme a opepříme podle chuti.

Do velkého hrnce dáme vařit vodu. Tu osolíme a přidáme ocet. Slaninu nakrájíme na droubné kousky a na sádle nebo oleji ji jemně osmahneme. Zelí vaříme v 1 litru vody přibližně hodinu.

Rozmíchané hotové těsto pasírujeme přes haluškové síto do vroucí vody. Halušky pak vaříme, dokud nevyplavou na hladinu. Buď je vybereme nebo je scedíme a propláchneme pod vodou.

Hotové halušky promícháme se slaninou a zelím.
user-icon

autor cap

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Halušky se slaninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena