Halušky se slaninou

Tradiční slovenské halušky se slaninou a vařeným zelím.


3.2645x
90 min
6×

Postup přípravy

Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme nebo pomeleme v mlýnku. Pomleté nebo nastrouhané brambory vložíme do mísy, podle potřeby přidáme mouku, aby vzniklo husté těsto. Osolíme a opepříme podle chuti.



Do velkého hrnce dáme vařit vodu. Tu osolíme a přidáme ocet.
Slaninu nakrájíme na droubné kousky a na sádle nebo oleji ji jemně osmahneme. Zelí vaříme v 1 litru vody přibližně hodinu.



Rozmíchané hotové těsto pasírujeme přes haluškové síto do vroucí vody. Halušky pak vaříme, dokud nevyplavou na hladinu. Buď je vybereme nebo je scedíme a propláchneme pod vodou.



Hotové halušky promícháme se slaninou a zelím.
user-icon

autor cap


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Halušky se slaninou

Zpět na recept