Vaření.czReceptyHalušky s uzeninou, zelím a balkánským sýrem

Halušky s uzeninou, zelím a balkánským sýrem

Recept na jinou úpravu halušek, po které se u nás všichni mohou utlouct.


3.931x
30 min
2×

Postup přípravy

Ve velkém hrnci (já používám titanový) na sádle vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou uzeninu nebo uzené maso. Vše osmahneme a vypneme. V jiném hrnci povaříme pokrájené kysané zelí i s nálevem a s trochou vody. Vaříme tak dlouho, až se všechna tekutina vyvaří. Balkánský sýr nebo brynzu si nastrouháme na jemném struhadle. Obsah sáčku s těstem na halušky vsypeme do mísy a přidáme do něj podle chuti mletý pepř. Pak těsto připravíme podle návodu na sáčku. Pak přes cedník na noky tvoříme do vařící osolené vody malé nočky - halušky, které asi 2 minuty povaříme. Uvařené halušky scedíme a vsypeme je do hrnce se směsí slaniny, cibule a uzeniny. Důkladně promícháme, přidáme zelí a nastrouhaný sýr. Opět důkladně promícháme a takto připravené halušky ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Halušky s uzeninou, zelím a balkánským sýrem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena