Halušky s kysaným zelím a uzeným

Dobrý a jednoduchý recept na tradiční halušky se zelím a uzeným.


3.58x
60 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. V hrnci cibuli zpěníme a přidáme zelí, podlijeme vodou a zhruba půl hodiny dusíme. Mezitím nakrájíme na malé kostičky uzené maso a orestujeme na pánvi. Přidáme podušené zelí a vše promícháme a za stálého míchání ještě 5 minut smažíme.

Připravíme si hrnec s osolenou vodou a necháme přivést k varu. Mezitím brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Přidáme polohrubou mouku, vejce a špetku soli a vypracujeme těsto. Těsto by mělo být zhruba jako na bramboráky, ne úplně tuhé a ani řídké.

Do vroucí vody procedíme přes síto na halušky těsto a postupně odebíráme už hotové halušky, které nám vyplavaly. Když už máme halušky hotové, smícháme je se zelím a uzeným a podle potřeby dosolíme.

Halušky s kysaným zelím a uzeným podáváme jako chutný hlavní chod.
user-icon

autor xsfx


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Halušky s kysaným zelím a uzeným

Zpět na recept