Vaření.czReceptyHalušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

Nejen Italové mají skvělé těstoviny.


4.357x
45 min
15×

Ingredience

sůl
1 kscibule
200 gbrynza
50 gšpek
50 ganglická slanina

těsto

1 ksvejce
800 gbrambory
400 ghladká mouka

na ozdobu

1 lžícepažitka

Postup přípravy

Oloupané brambory nastrouháme do mísy. Přisypeme mouku, přidáme vejce a lžičku soli. Vypracujeme těsto, které necháme chvilku odstát. Do většího hrnce zatím dáme vařit vodu a osolíme ji. Čtvrtinu těsta dáme na prkénko a namočeným nožem z něj do vroucí vody odkrajujeme malé nočky. Když vyplavou na hladinu, necháme je zvolna vařit asi 5 minut. Pak halušky vybereme sítem, pod tekoucí studenou vodou zchladíme a necháme odkapat. Stejným způsobem uvaříme i zbylé tři díly těsta a po druhé dávce vodu v hrnci vyměníme (nebo vaříme ve dvou hrncích). Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Vložíme do menší pánve a zvolna vyškvaříme a opečeme. Tuk slijeme do kastrolu a slaninu s cibulkou necháme okapat. Uvařené halušky nahřejeme na pařáčku, přidáme do kastrolu s tukem ze slaniny a opatrně promícháme a prohřejeme. Pak přidáme rozdrobenou brynzu a opatrně mícháme, dokud se nerozpustí. Halušky rozdělíme na talíře, doplníme je slaninou s cibulkou a posypeme pažitkou. Halušky s brynzou a slaninou ihned podáváme.
user-icon

autor Malina

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Halušky s brynzou a slaninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena