Tímto receptem získáte chutnou a dekorativní halloweenskou pizzu, která bude jistě oslní vaše hosty
1 plechovka | rajčatová passata |
1 lžíce | pizza koření |
2 stroužky | prolisované stroužky česneku |
200 g | cheddar |
1 lžička | sůl a mletý pepř |
těsto | |
---|---|
20 g | droždí (42g) |
1 lžíce | cukr |
500 g | polohrubá mouka |
5 lžic | olivový olej |
1 lžička | sůl |
Nejdříve si připravíme těsto. Do vlažné vody rozdrobíme sušené droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek. V samostatné míse smícháme hladkou mouku, sůl a olej. Poté přidáme připravený kvásek a hněteme, dokud nezískáme pevné těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme těsto kynout zhruba 1 hodinu. Mezitím si připravíme náplň. Smícháme rajčatovou passatu, prolisovaný česnek, olivový olej, koření na pizzu, sůl a pepř. Sýr nastrouháme na struhadle.
Rozválíme připravené těsto a vykrojíme z něj větší kruhy. Na každý kruh naneseme rajčatovou náplň a posypeme chedarem. Poté zabalíme těsto do tvaru kuličky a ujistíme se, že jsme všechny otvory utěsnili. Pomocí přírodního provázku vytvoříme tvar dýně. Provázek zavážeme tak, aby byla dýně rozdělena zhruba na 8 částí. Těsto bude ještě růst, takže není potřeba provázek příliš utahovat.
Předehřejeme troubu na 200 stupňů. Připravené dýňě necháme mezitím dokynout a poté je přendáme na plech a pečeme zhruba 25 minut, nebo dokud nebudou zlatě hnědé.
Po upečení sundáme provázky a z čerstvé bazalky vytvoříme dýňové listy. Takto připravené halloweenské pizza dýně můžeme servírovat.
Halloweenská večeře: Strašidelná pizza krok za krokem
Halloweenské oslavy se neobejdou bez strašidelného pohoštění. Zaručujeme, že příprava této pizzy bude bavit děti stejně jako dospělé.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena