A teď tady máme něco ze staročeských receptů. Bramborové lívance s vepřovou krví.
Hodnocení
2.9
/ 5 (462x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
- -
česnek
- -
sůl
30 g
máslo
750 g
brambory
- -
majoránka
- -
cibule
- -
kmín
- -
sádlo
- -
mletý pepř
150 g
hrubá mouka
0.8 kg
vepřová krev
Postup přípravy
Syrové oloupané brambory nastrouháme a zbavíme vody. Do nadrobno nakrájené, na tuku zpěněné cibulky přidáme nastrouhané brambory, vmícháme kmín, majoránku, sůl, utřený česnek, pepř. Pak přidáme mouku a vepřovou krev(nebo husí). Ze získané směsi vypracujeme těsto, husté jako na lívance. Nalíváme je pak na vymaštěnou pánev jako lívance a pečeme po obou stranách. Podáváme jako samostatný pokrm s libovolnou přílohou.