Gyros v troubě

Tento recept je pro větší počet lidí! Kousky masa pečené s petrželkovou směsí podáváme s cibulí.


3.1816x
35 min

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 220 °C. Maso očistíme a nakrájíme na tenké plátky nebo nudličky. Petrželku nadrobno nasekáme. Citron ostrouháme, abychom získali kůru, poté z něj vymačkáme šťávu. Česnek oloupeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.

Polovinu čerstvé petrželky rozmixujeme s česnekem a citronovou šťávou, kůrou, solí, pepřem a olejem. Směs smícháme s masem a rozložíme na plech.

Gyros pečeme asi 20 minut v troubě, několikrát obrátíme. Potom gyros vyjmeme, vmícháme zbylou petrželku ochucenou solí, pepřem, oreganem a paprikou.

Gyros v troubě rozdělíme na porce a podáváme s cibulí a omáčkou tzatziki.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Gyros v troubě

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Řecká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.