Gulášovo-dršťková polévka z hlívy ústřičné

Recept na dobrou polévku - napůl gulášovou a napůl dršťkovou, ale přitom bezmasou. Vegetariáni nahradí sádlo olejem.


4.343x
45 min

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek utřeme. Hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme nadrobno.

V hrnci rozpustíme sádlo s máslem a přidáme nakrájenou cibuli. Až cibule zesklovatí, přidáme pokrájenou hlívu, osolíme a dusíme, dokud nepřestane pouštět vodu.

Až se voda odpaří, tak přidáme utlučený kmín s pepřem, utřený česnek a protlak. Krátce zasmahneme a přidáme mletou papriku a majoránku. Podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme 10 minut. Přidáme pokrájené brambory a vaříme, dokud brambory nezměknou.

Gulášovo-dršťkovou polévku z hlívy ústřičné podáváme s chlebem nebo pečivem.
user-icon

autor cubeec


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Gulášovo-dršťková polévka z hlívy ústřičné

Zpět na recept