Vaření.czReceptyGulášová polévka s lečem

Gulášová polévka s lečem

Recept na výbornou domácí polévku.


4.2111x
90 min
1×

Ingredience

5 stroužkůčesnek
1 kgbrambory
2 kscibule
2 ksmasox
chilli koření
1 lžičkagulášové koření
1 lžičkamletá sladká paprika
1 kshovězí přední s kostí
1 ksmražené lečo
1 balíčekgulášová svačinová polévka

podle potřeby

2-3 lžíceolej
voda
tmavá hotová jíška

podle chuti

1 lžícemajoránka
mletý černý pepř

Postup přípravy

Cibuli a česnek očistíme a oboje nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a osmažíme ji dozlatova. Když je hotová, zasypeme ji lečem a necháme spařit. Přidáme maso a vše orestujeme. Do základu polévky přidáme všechno koření kromě majoránky. Gulášovou polévku zalijeme vodou a vaříme do změknutí. Podle potřeby doléváme vodou, která se vyvaří. Můžeme také vařit v tlakovém hrnci. Během toho si připravíme brambory. Měkké maso vyndáme z polévky a necháme vychladnout. Do polévky dolijeme podle potřeby vodu, přidáme masox a gulášovou polévku (svačinová), brambory a necháme 15 minut povařit. Maso nakrájíme a přidáme do polévky. Gulášovou polévku podle chuti zahustíme hotovou tmavou jíškou a ochutíme majoránkou. Již jen krátce povaříme. Gulášovou polévku s lečem podáváme s jakýmkoli pečivem.
user-icon

autor sonik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Gulášová polévka s lečem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena