Guláš z vepřového masa

Recept na chutný guláš z vepřového masa.


4.617x
60 min
1×

Ingredience

1 lžičkasůl
5 kscibule
1 lžícesádlo
1 ksrajče
1 kostkamasox
1 kgvepřová kýta
1 ksbílá paprika

podle chuti

smetana

podle potřeby

voda
hladká mouka
gulášové koření

Postup přípravy

V tlakovém hrnci rozpustíme lžící sádla, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme. Vepřové maso (kýtu) nakrájíme na větší kostky a potom přidáme k cibuli. Uzavřeme na chvíli poklicí od tlakového hrnce, aby maso pustilo šťávu.

Poté maso osolíme, posypeme gulášovým kořením, přidáme na kostičky nakrájené rajče a papriku. Podlijeme vodou a opět uzavřeme poklicí a necháme chvíli podusit.
Po chvilce podušení zalijeme vodou podle potřeby a necháme v tlakovém hrnci povařit, až maso změkne. Guláš z vepřového masa ochutíme masoxem a zahustíme buď moukou rozmíchanou ve vodě nebo smetanou. Vše ochutíme podle potřeby.

Guláš z vepřového masa podáváme s knedlíkem či chlebem.
user-icon

autor hanca.s


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Guláš z vepřového masa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká