Guláš z václavek

Velice chutný guláš z podzimních hub.


4.568x
60 min
9×

Ingredience

5 stroužkůčesnek
3 lžícesádlo
2 ksvelká cibule
100 ganglická slanina
3 lžícemletá sladká paprika
1 lžícemletá pálivá paprika
3 lžícejemný kečup
3 plátkytvrdší chléb
1000 gváclavky (houby)

podle chuti

sůl
majoránka
drcený kmín

Postup přípravy

Houby očistíme a pokrájíme (nemusíme moc nadrobno). Cibuli i česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek nastrouháme najemno. Slaninu nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpálíme sádlo, zpěníme na něm cibuli a přidáme houby. Osolíme, poprášíme kmínem a majoránkou, přidáme česnek, vše promícháme a necháme lehce osmahnout. Jakmile houby pustí vodu, přidáme slaninu, ztlumíme plamen a slaninu necháme rozpustit. Pak přidáme mletou papriku a kečup, promícháme a podle potřeby podlijeme horkou vodou tak, aby houby nebyly zcela ponořené. Přikryjeme pokličkou a za občasného promíchání necháme dusit do změknutí (asi 30 minut). Chléb (bez kůrky) si nastrouháme a ke konci dušení jím guláš z václavek zasypeme. Promícháme, případně ještě dochutíme solí či kmínem a za stálého míchání ještě 5 minut provaříme. Jako přílohu doporučuji ke guláši z václavek čerstvý chléb.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Guláš z václavek

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena