Úžasný recept na bezpracný a velmi chutný guláš. Jen je potřeba přesně dodržet pracovní postup.
Hodnocení
3.9
/ 5 (194x)
Doba přípravy
120 min
Chutnalo
20x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý bílý pepř
Ostatní
Solamyl3 lžíce
Cibule4 ks
Voda
Masox2 kostky
Vepřová plec1 kg
Mletý kmín1 lžíce
Gulášové koření3 lžičky
Mletá sladká paprika3 lžičky
Postup přípravy
Vepřovou plec omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibule oloupeme, nasekáme nadrobno a smícháme s kostkami masa. Troubu předehřejeme na 250°C.
Do zapékací misky napěchujeme maso promíchané s cibulí.
Masoxy rozpustíme v malém množství horké vody. Pak dolijeme studenou vodou do 1 litru a přidáme všechno koření, včetně solamylu, a dobře rozmícháme.
Tekutinou zalijeme maso a misku dobře zabalíme alobalem. Dáme do trouby a necháme 1,5 hodiny péci. Během této doby alobal neodkrýváme, nedoléváme tekutiny ani nemícháme. Vše se dělá samo.
Guláš podáváme s opečeným chlebem a čerstvou cibulí.
Nechutná to samozřejmě jako klasický guláš, ale to jsem ani od toho nečekala. Je to chutné a pro amaterské kuchaře, jako jsem já to je super. :)
Lumpík
Re: Komentář k receptu Guláš z trouby
stačí zapékací mísa s poklicí. Já alobal nepoužívám vůbec. Ať se dílo podaří, přeju dobrou chuť
Božka
Komentář k receptu Guláš z trouby
Všechny omáčky,ne jenom gulášek jsou z trouby výborné.Hlavně se u toho nemusí stát a míchat. Teplota trouby stačí 180 stupňů. Já dávám na 1kg masa 60 dkg cibule. Ta gulášek pěkně zahustí. Někdy se stane , že je třeba přihustit, tak mám radu od své babičky ,praženopu hladkou moukou na sucho. Ta je ale třeba rozkvedlat ve studené vodě,aby se neudělaly hrudky.
Radmila
masox
dělávám, ale nedávám "karamelky z mrtvé krávy", místo toho normálně solím a běžně kořením- drcený kmín, sladká a pálivá paprika, majoránka, česnek. chuť je dostatečně výrazná i bez masoxu. Na zahuštění dávám hladkou mouku.
Tikki
guláš
Dělávám jej často a nemá to chybu. Chuť má výbornou. Jinak už guláš nedělám ať je z jakéhokoli masa.