Guláš v tlakovém hrnci

Výborn klasický hovězí guláš jednoduše a rychle v tlakovém hrnci.


4.0169x
60 min
14×

Ingredience

4 lžícesádlo
4 kscibule (střední)
800 ghovězí přední maso
1 kostkahovězího bujonu

podle chuti

4 stroužkyčesnek
sůl
majoránka
drcený kmín
2 lžícemletá sladká paprika
mletý černý pepř
0.5 lžičkymletá pálivá paprika

podle potřeby

voda
tmavá jíška

Postup přípravy

Cibule očistíme a naksekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostky asi 4x4cm. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a cibuli v něm necháme pomalu zesklovatět. Pak zvýšíme teplotu na maximum, přisypeme papriku a restujeme asi jen půl minutky, aby paprika nezhořkla. Rychle přidáme maso a restujeme jej, aby se zatáhlo. Maso smažíme několik minut než začne vonět a pouštět šťávu, pak maso osolíme, opepříme, přidáme kmín a podlijeme vodou tak, aby se nám maso dusilo a ne vařilo. Důkladně promícháme, zavřeme tlakový hrnec a dáme dusit. Zatím si oloupeme a prolisujeme česnek a z bujonu si připravíme vroucí vývar. Asi po 30 minutách by mělo být maso měkké. Nemělo by však být moc měkké, aby se nerozpadalo až na vlákna. Přidáme vroucí vodu s rozpuštěnou kostkou bujonu. Celkem budeme mít 2 - 2,5 l guláše a necháme provařit. Do vroucího guláše přisypeme dle potřeby jíšku nebo strouhaný chléb. Jíšky dáváme raději méně, protože guláš zahustí až po chvíli míchání. Přidáme lisovaný česnek a majoránku. Necháme lehce prohřát a podáváme. Guláš je nejlepší mezi druhým a sedmým dnem, i když je to proti hygienickým předpisům.
user-icon

autor vychos

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Guláš v tlakovém hrnci

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena