Vaření.czReceptyGuláš s vepřovými játry na slanině

Guláš s vepřovými játry na slanině

Chcete si připravit vydatný a přitom ne finančně náročný oběd? Zkuste guláš s vepřovými játry!


3.278x
45 min

Postup přípravy

Vepřová játra dobře očistíme, zbavíme bílých šlachovitých částí a omyjeme. Nakrájíme je na větší kousky. Cibuli očistíme a nakrájíme. Anglickou nakrájíme na kousky. V hlubší pánvi si na oleji orestujeme cibuli, přidáme slaninu a drcený kmín. Po orestování slaniny přidáme kousky jater. Promícháme, aby se játra opekla ze všech stran, pak přiklopíme pokličkou. Částečně podléváme vodou, aby se nám guláš nepřipaloval. Asi po 15 minutách (játra jsou brzy měkká) zaprášíme játra moukou, posolíme, přidáme pepř, promícháme a pak zalijeme opatrně vodou - za stálého míchání přivedeme k varu a provaříme (asi 5-10 minut). Můžeme přilít i trochu mléka - zjemní nám a mírně zahustí omáčku. Guláš s vepřovými játry na slanině podáváme s vařenou rýží a doplňujeme cibulkou.
user-icon

autor Stáňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Guláš s vepřovými játry na slanině

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena