Gruzínské čebureky

Jde o chutné jídlo podobné různým receptům jako jsou různé masové taštičky.


4.619x
60 min

Ingredience

těsto

1 lžíceolej
1 ksvejce
3 lsmetana
0.5 balíčkudroždí
0.5 kghladká mouka

náplň

olej
sůl
2 sklenicecibule
1 špetkasaturejka
mleté vepřové maso
mletý černý pepř

Postup přípravy

Hladkou mouku, smetanu, droždí, vejce a lžíci oleje zpracujeme v hladké a vláčné těsto. Těsto dáme vykynout. Zatím si připravíme náplň. Cibule očistíme a nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej a polovinu cibule orestujeme dozlatova. Přidáme ji do mletého masa. Nejčastěji používám vepřovou plec, kterou si umelu. Do masa přidáme i syrovou cibuli, saturejku a podle chuti sůl a pepř. Rukama maso důkladně propracujeme. Těsto rozválíme a vykrajujeme větší kolečka. Do poloviny koleček dáme masovou směs, kolečka přehneme napůl a slepíme okraje. Když máme vše hotové, rozpálíme na pánvi větší množství oleje a gruzínské čebureky opečeme z obou stran, aby těsto křupalo a maso se propeklo. Gruzínské čebureky podáváme teplé i studené.
user-icon

autor hrabě


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Gruzínské čebureky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena