Vaření.czReceptyVepřové gruzínské řízky

Vepřové gruzínské řízky

Zajímavě upravené vepřové řízky.


2.990x
60 min

Postup přípravy

Silnější plátky vepřové kýty nařízneme, rozevřeme a naklepeme. Podle chuti osolíme. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Šunku nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Část jablek s nudličkami šunky rozdělíme na jednotlivé půlky řízků. Řízky přehneme a paličkou na maso jemně přiklepneme. Troubu předehřejeme na 200°C. Povrch řízků opaprikujeme, poprášíme hladkou moukou, na oleji opečeme a odstavíme. Na každý řízek dáme několik plátků jablka, čtvrtky oloupaných rajčat a kousek másla. Vše postříkáme vodou, zalijeme trochou vína, zaklopíme a dáme na chvíli do předehřáté trouby. Vepřové gruzínské řízky podáváme s dušenou rýží.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové gruzínské řízky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena