Vepřové gruzínské řízky

Zajímavě upravené vepřové řízky.


2.990x
60 min

Postup přípravy

Silnější plátky vepřové kýty nařízneme, rozevřeme a naklepeme. Podle chuti osolíme.

Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Šunku nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

Část jablek s nudličkami šunky rozdělíme na jednotlivé půlky řízků. Řízky přehneme a paličkou na maso jemně přiklepneme. Troubu předehřejeme na 200°C.

Povrch řízků opaprikujeme, poprášíme hladkou moukou, na oleji opečeme a odstavíme. Na každý řízek dáme několik plátků jablka, čtvrtky oloupaných rajčat a kousek másla. Vše postříkáme vodou, zalijeme trochou vína, zaklopíme a dáme na chvíli do předehřáté trouby.

Vepřové gruzínské řízky podáváme s dušenou rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové gruzínské řízky

Zpět na recept