Vaření.czReceptyGrilovaný tuňákový steak s vůní bazalky

Grilovaný tuňákový steak s vůní bazalky

Nenáročný recept na plátky tuňáka s vůní bazalky.


4.69x
30 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 lžíceocet
2 svazečkybazalka
800 gtuňák
5 lžicolivový olej
1 ksbio citron

podle chuti

mletý pepř
hrubá sůl

Postup přípravy

Každý plátek tuňáka bychom měli rozdělit na 200 g. Lístečky bazalky umyjeme a osušíme. Česnekové stroužky nakrájíme na půlky. Citron nastrouháme (jen žlutý povrch) a šťávu vymačkáme. Společně vše s olivovým olejem a octem promixujeme. Umyté a osušené tuňákové plátky posypeme hrubou solí, pepřem a potřeme bazalkovou směsí. Necháme marinovat přikryté na 30 minut v lednici. Po půl hodince tuňákové steaky ogrilujeme na grilu či grilovací pánvi z obou stran do křupava. Grilovaný tuňákový steak s vůní bazalky podáváme jako hlavní chod se salátem, který jsme dochutili citronem, olivovým olejem, solí a pepřem.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilovaný tuňákový steak s vůní bazalky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena