Grilovaný lilek s balkánským sýrem

Výborná chuťovka. Recept vhodný pro jakoukoliv zahradní párty.


3.04x
20 min

Postup přípravy

Lilek oloupeme a nakrájíme na kolečka. Necháme vypotit. Tzn. kolečka z obou stran nasolíme, necháme půl hodiny potit a poté kuchyňskou papírovou utěrkou utřeme do sucha.

Lilek naložíme do marinády z oleje, grilovacího koření, česneku, hořčice, pepře, worchestru a sojovky. Každý má rád jinou, takže klidně do vaší oblíbené. Necháme alespoň 3 hodiny v lednici.

Poté buď na pánvi, ale gril je tisíckrát lepší, opečeme lilky z jedné strany do hněda a otočíme. Na upečenou stranu pokládáme balkánský sýr a dopékáme z druhé strany.

Grilovaný lilek s balkánským sýrem podáváme jako chuťovku.
user-icon

autor Janiczka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilovaný lilek s balkánským sýrem

Zpět na recept