Grilovaný čerstvý sýr v anglické slanině

Delikátní chuťovka k ohni či grilu. Plánujeme-li večer posezení u ohně nebo s přáteli párty u grilu, hodí se tento jednoduchý recept. Lehký a přitom provoněný sýr zpestří nádherný večer!


3.45x
45 min
1×

Postup přípravy

Potřebujeme pouze čerstvý přírodní sýr, anglickou slaninu, koření a volitelně jako přílohu zeleninu.

Na alobal položíme plátek anglické slaniny. Plátek musí být silnější asi 2 - 3 mm, nebo použijeme dva tenčí. Na slaninu dáme podle chuti rozmarýn. Já dávám dva lístky. Čerstvý sýr asi 1 cm silný (čím soudržnější, tím lepší) položíme na slaninu s rozmarýnem a opět navrch dáme rozmarýn a slaninu. Vše důkladně zabalíme do alobalu, alespoň dvě vrstvy.

Na grilu nebo na žhavém uhlí u ohně potom připravujeme asi 30 - 45 minut, záleží na intenzitě teploty. Doporučuji ze začátku mírně, posledních 10 minut můžeme přidat.

Ke grilovanému čerstvému sýru v anglické slanině se jako příloha hodí grilovaná cibule a čerstvá nebo grilovaná červená paprika. Ovšem připravujeme zvlášť, protože delikátní chuť čerstvého sýra s rozmarýnem a anglickou slaninou by přiložená zelenina změnila. Grilovaný čerstvý sýr v anglické slanině podáváme nejlépe s bílým chlebem.
user-icon

autor Šmodrcha


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilovaný čerstvý sýr v anglické slanině

Zpět na recept