Grilované provensálské brambory

Chystáte se grilovat? Co takhle si jako přílohu připravit jednoduché brambory vonící po bylinkách? Recept je velmi jednoduchý.


4.04x
35 min

Postup přípravy

Menší nové brambory důkladně omyjeme a i se slupkou uvaříme doměkka. Uvařené brambory scedíme, necháme vychladnout a rozkrájíme podélně na půlky.

V mističce smícháme olivový olej společně se lžičkou soli, čerstvě mletým pepřem a provensálským kořením. V nejlepším případě použijeme bylinky čerstvé (bazalka, tymián, rozmarýn a další).

Brambory poklademe na grilovací rošt nebo grilovací alobalový tácek a během grilování je potíráme připravenou marinádou a obracíme. Provensálské brambory jsou hotové tak za 10 minut podle žhavosti uhlíků.

Grilované provensálské brambory podáváme jako voňavou přílohu k masu apod. Dobře chutnají se zakysanou smetanou.

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilované provensálské brambory

Zpět na recept