Grilované makrely

Voňavé a křehké maso z makrely lze připravit na grilu zahradním i doma v horkovzdušné troubě s grilem.


4.527x
35 min

Postup přípravy

Očištěné makrely opláchneme, hlavy, ocas a ploutve odkrojíme. Místo 4 menších makrel můžeme připravit 2 větší makrely. Ty ale ještě rozkrojíme na půlky. Ryby pokapeme vymačkanou šťávou z jednoho citronu a necháme alespoň půl hodiny uležet v chladu.

Odleželou makrelu osušíme, potřeme olejem, osolíme a opepříme. Narovnáme na grilovací rošt a na rozehřátém grilu grilujeme asi 5 minut (podle velikosti ryby) z každé strany. Během grilování potíráme olejem.

Grilovanou makrelu podáváme nejlépe s upečenými brambory, dochutíme tatarskou omáčkou a obložíme čerstvou zeleninou.

Další recepty na gril

user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilované makrely

Zpět na recept