Grilované kuřecí stehno

Recept na marinovaná kuřecí stehna s pomerančovo-rozmarýnovou chutí připravovaná na grilu. Pokrm je vhodný jako hlavní chod nebo chuťovka při zahradním grilování.


4.19x
60 min

Ingredience

4 kskuřecí stehno
150 ganglická slanina (v celku)

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

marináda

150 mlpomerančová šťáva
4 větvičkyčerstvý rozmarýn
2 lžícepomerančová marmeláda
100 mlFrisco

Postup přípravy

Kuřecí stehna očistíme, osolíme, opepříme. Anglickou slaninu nakrájíme na hranolky. Připravíme si marinádu. Pomerančovou šťávu promícháme s Friscem, marmeládou, třtinovým cukrem a rozmarýnem. Vše za stálého míchání přivedeme k varu a necháme na mírné teplotě probublávat, dokud marináda nezhoustne. Pak pod kůži kuřecích stehen vložíme kousky slaniny a maso naložíme alespoň na 4 hodiny do vychladlé marinády. Marinovaná kuřecí stehna grilujeme zvolna, dokud není maso zcela propečené. Během pečení maso potíráme marinádou. Grilovaná kuřecí stehna rozdělíme na porce a podáváme s pečivem a čerstvou zeleninou.

Na luxusní grilované maso je zapotřebí jediné - recept na skvělou marinádu!

Kdo z nás by se netěšil na letošní první maso připravené na grilu. Perfektní chuť vepřového, hovězího či kuřecího plátku zajistí marinády z koření, bylinek a dochucovadel. Které jsou ty nej?

Na

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Grilované kuřecí stehno

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena