Uzené koleno umyjeme, vložíme do horké vody a koleno předvaříme asi 30 minut.
Měkké koleno pak osušíme, důkladně potřeme grilovacím kořením a olejem. Kořeněné koleno necháme marinovat, nejlépe do druhého dne.
Marinované koleno grilujeme zvolna ze všech stran doměkka.
Grilované koleno podáváme s hořčicí, kečupem, křenem a čerstvým pečivem.
Já dělám koleno tak, že ho nejprve uvařím v osolené vodě, kde přidávám černý celý pepř, nové koření a bobkový list. Až je skoro měkké, tak jej potřu pajcem, který se skládá z pašeráckého a provensálského koření a česneku. Myslím, že je výborné. Kdysi jsem se to naučila jako studentka na praxi v hospodě, kde to fakt jelo. :D To pašerácké koření ale nejde sehnat v obchodě, avšak ho prodávají babky kořenářky v Kaufu, v Makru atd.
Pajka
Grilované koleno
Píšu trochu pozdě.
Já dělám koleno podle Kluků v akci. Koleno rozkrojím, aby se lépe propeklo. Přidám sůl, cibuli, česnek a podliju pivem, může být i černé.
kuřádko
Grilované koleno
ja jsem nedávno dostala recept na grilované koleno přímo od kuchaře,ten mi poradil že mám koleno naložit na 2 dny do osolené vody,pak 2hodiny vařit,pak v oleji rozmíchat grilovací koření a tím potřít koleno a dát grilovat,chystám se to víkendu vyzkoušet na chatě,tak pak dam vědět
Jarmila D.
Grilované koleno
Já mám osvědčený způsob: nejdřív koleno uvařím v tlakovém hrnci - cca 1hod. Mezi tím si připravím marinádu, kterou si každý může připravit dle chuti, doporučuji nešetřit na česneku. Když koleno vyndám z hrnce, důkladně namočím v marinádě a zabalím do alobalu. Takto peču v troubě na 180st. 30-45min a ve finále peču v zapékací míse podlité marinádou smíchanou s vývarem a občas polévám.
Opakovaným zkoumáním jsem dospěl k tomuto postupu jako k ideálnímu :-)
Jarmila D.
Grilované koleno
Já mám osvědčený způsob: nejdřív koleno uvařím v tlakovém hrnci - cca 1hod. Mezi tím si připravím marinádu, kterou si každý může připravit dle chuti, doporučuji nešetřit na česneku. Když koleno vyndám z hrnce, důkladně namočím v marinádě a zabalím do alobalu. Takto peču v troubě na 180st. 30-45min a ve finále peču v zapékací míse podlité marinádou smíchanou s vývarem a občas polévám.
Opakovaným zkoumáním jsem dospěl k tomuto postupu jako k ideálnímu :-)