Grilované hovězí na špejli

Recept na chuťově zajímavou směs z mletého masa. Ze směsi vytvarujeme šišky a ty potom opečeme na grilovací pánvi.


5.01x
35 min

Postup přípravy

Chilli papričku nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nastrouháme. Lístky rozmarýnu nasekáme nadrobno. Toastový chléb nakrájíme na kostičky.

Kostičky toastového chleba zvlhčíme rumem, přidáme mleté maso, nastrouhaný česnek, žloutek, nasekané lístky rozmarýnu, rajský protlak, nakrájenou chilli papričku, osolíme, opepříme a promícháme.

Ze směsi utvoříme vlhkýma rukama 8 šišek a každou napíchneme na jednu špejli, kterou jsme předem namočili ve vodě. Mokrou rukou maso vytvarujeme do úhledného podlouhlého tvaru.

Hovězí špízy potřeme olejem a opečeme na grilovací pánvi ze všech stran dozlatova. Celkem pečeme asi 15 minut.

Grilované hovězí na špejli podáváme s okurkovým dipem nebo salátem tzatziki.
user-icon

autor Jeannett


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilované hovězí na špejli

Zpět na recept