Grilované bramborové plátky

Jednoduše připravená příloha z brambor.


4.623x
75 min
1×

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na hrubší plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky nebo čtvrtinky.

Brambory vsypeme do většího a pevného sáčku, přidáme olej, bylinkové koření a protřepeme.

Bramborové plátky vsypeme na plech a v troubě za občasného míchání pečeme na 200 °C. Po 20 - 30 minutách (podle typu trouby), přepneme na funkci gril, brambory zasypeme rozemnutou cibulí, česnekem a posypeme grilovacím koření, podle chuti ještě dosolíme. A pozor, kořenící směsi často již sůl obsahují. Zapékáme dalších zhruba 15 - 20 minut, až jsou brambory měkké a na povrchu křupavé.

Grilované bramborové plátky podáváme jako přílohu nebo chuťovku. Můžeme přidat tatarskou omáčku, kečup, dresink.

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilované bramborové plátky

Zpět na recept