Vaření.czReceptyGrilovaná vepřová žebra se zeleninovým špízem

Grilovaná vepřová žebra se zeleninovým špízem

Vepřová žebírka grilovaná v medové marinádě podáváme se zeleninovými špízy, takže máme na talíři velice zdravé jídlo!


3.0695x
60 min
1×

Ingredience

17 stroužkůčesnek
- -olej
- -sůl
4 kscibule
150 gcuketa
150 kečup
4 kspaprika
100 ghouby
6 lžicmed
6 lžicolivový olej
150 gprotlak rajčatový
3 lžícegrilovací koření
- -divoké koření
1600 gžebírka vepřová
3 lžícepepř barevný

Postup přípravy

Na oleji opečeme hrubě krájený česnek a cibuli, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou, ochutíme divokým kořením a osolíme. Do takto připravené směsi vložíme nasekaná žebra a asi 30 minut vaříme. Poté je odstavíme a necháme do druhého dne ve šťávě odležet. Druhý den žebra vyjmeme a pečeme na grilu za občasného potírání marinádou. Tu si připravíme z medu, kečupu, lisovaného česneku( 5 stroužků)epře, grilovacího koření a olivového oleje. Podáváme s pečivem a se zeleninovým špízem(cuketa, papriky, 2 cibule, houby), zeleninu na špíz necháme také chvíli v marinádě!
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Grilovaná vepřová žebra se zeleninovým špízem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena