Grilovaná vepřová žebra se zeleninovým špízem

Vepřová žebírka grilovaná v medové marinádě podáváme se zeleninovými špízy, takže máme na talíři velice zdravé jídlo!


3.0695x
60 min
1×

Ingredience

17 stroužkůčesnek
- -olej
- -sůl
4 kscibule
150 gcuketa
150 kečup
4 kspapriky
100 ghouby
6 lžicmed
6 lžicolej olivový
150 gprotlak rajčatový
3 lžícekoření grilovací
- -koření divoké
1600 gžebírka vepřová
3 lžícepepř barevný

Postup přípravy

Na oleji opečeme hrubě krájený česnek a cibuli, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou, ochutíme divokým kořením a osolíme. Do takto připravené směsi vložíme nasekaná žebra a asi 30 minut vaříme. Poté je odstavíme a necháme do druhého dne ve šťávě odležet. Druhý den žebra vyjmeme a pečeme na grilu za občasného potírání marinádou. Tu si připravíme z medu, kečupu, lisovaného česneku( 5 stroužků)epře, grilovacího koření a olivového oleje. Podáváme s pečivem a se zeleninovým špízem(cuketa, papriky, 2 cibule, houby), zeleninu na špíz necháme také chvíli v marinádě!
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilovaná vepřová žebra se zeleninovým špízem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena