Grilovaná vepřová žebírka

Lahodná vepřová žebírka v rajčatové omáčce, která si grilujeme podle chuti.


3.0126x
120 min

Postup přípravy

Žebírka omyjeme, případně naporcujeme, osušíme a dáme vařit do vody s octem (1 - 2 lžíce), badyánem a kořenící směsí. Vaříme je téměř doměkka.

Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli s česnekem necháme zesklovatět. Přidáme rajčatové pyré, cukr, vinný ocet, papriku, pomerančovou šťávu, tabasco a podle chuti pepř a sůl. Všechny suroviny několik minut společně vaříme. Hotovou omáčku necháme vychladit a pak ji rozmixujeme.

Předvařená žebírka necháme trochu vychladnout. Naložíme je do omáčky a minimálně hodinu je necháme marinovat.

Naložená žebírka grilujeme a podáváme s lehkým zeleninovým salátem.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilovaná vepřová žebírka

Zpět na recept