Vaření.czReceptyGrilovaná vepřová krkovice

Grilovaná vepřová krkovice

Grilování nemusí být jen zahradní záležitostí, pokud máme elektrickou troubu s grilem. Grilovanou pochoutkou můžeme rodinu překvapit i doma v kuchyni.


2.7312x
45 min

Postup přípravy

Plátky vepřové krkovice lehce naklepeme paličkou na maso. V hrnku rozmícháme olej s kečupem a polovinou balíčku koření Gyros. Touto směsí potřeme plátky masa z obou stran, narovnáme do misky a necháme uležet v lednici alespoň 2 hodiny. Nejlépe ale do druhého dne. Maso pak bude křehčí. Maso před grilováním nesolíme. Troubu trochu pootevřeme a nastavíme funkci grilování a teplotu 250 °C. Spustíme gril a vyčkáme asi 8 minut, než vložíme maso do trouby. Plátky naložené vepřové krkovice rozložíme na rošt a ten vsuneme do trouby s rozehřátým grilem, do nejvyšší příčky. Pod rošt vsuneme i plech, na který bude odkapávat šťáva z masa. Vepřové plátky grilujeme z obou stran, z každé 8 až 10 minut, podle tloušťky plátků. Během grilování musí být dvířka trouby na štěrbinu pootevřená. Během grilu můžeme plátky krkovice potřít šťávou, která odkapala z masa na plech.Asi 3 minuty před koncem grilování položíme na každý kousek masa 2 plátky slaniny. Konec grilování musíme hlídat, aby byla slanina křupavá, ale ne spálená. Grilovanou vepřovou krkovici osolíme. Podáváme s chlebem nebo s hranolky. Výtečně chutná ale i s rýží. Zdobíme ji čerstvou nebo nakládanou zeleninou, doplnit můžeme oblíbeným dresinkem.
user-icon

autor Dana

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Grilovaná vepřová krkovice

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena