Grilovaná vepřová krkovice

Grilování nemusí být jen zahradní záležitostí, pokud máme elektrickou troubu s grilem. Grilovanou pochoutkou můžeme rodinu překvapit i doma v kuchyni.


2.7312x
45 min

Postup přípravy

Plátky vepřové krkovice lehce naklepeme paličkou na maso. V hrnku rozmícháme olej s kečupem a polovinou balíčku koření Gyros. Touto směsí potřeme plátky masa z obou stran, narovnáme do misky a necháme uležet v lednici alespoň 2 hodiny. Nejlépe ale do druhého dne. Maso pak bude křehčí. Maso před grilováním nesolíme.

Troubu trochu pootevřeme a nastavíme funkci grilování a teplotu 250 °C. Spustíme gril a vyčkáme asi 8 minut, než vložíme maso do trouby.

Plátky naložené vepřové krkovice rozložíme na rošt a ten vsuneme do trouby s rozehřátým grilem, do nejvyšší příčky. Pod rošt vsuneme i plech, na který bude odkapávat šťáva z masa. Vepřové plátky grilujeme z obou stran, z každé 8 až 10 minut, podle tloušťky plátků.

Během grilování musí být dvířka trouby na štěrbinu pootevřená. Během grilu můžeme plátky krkovice potřít šťávou, která odkapala z masa na plech.Asi 3 minuty před koncem grilování položíme na každý kousek masa 2 plátky slaniny. Konec grilování musíme hlídat, aby byla slanina křupavá, ale ne spálená.

Grilovanou vepřovou krkovici osolíme. Podáváme s chlebem nebo s hranolky. Výtečně chutná ale i s rýží. Zdobíme ji čerstvou nebo nakládanou zeleninou, doplnit můžeme oblíbeným dresinkem.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilovaná vepřová krkovice

Zpět na recept