Grilovaná sójová žebírka

Křupavá vepřová žebírka marinovaná v sójové omáčce, medu a koření. Žebírka můžeme připravit i v troubě.


2.833x
90 min

Postup přípravy

Vepřová žebírka nakrájíme na menší kousky. Koriandr a pepř vsypeme do. hmoždíře a rozdrtíme. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Pokud máme možnost, rozmixujeme ji. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Připravíme si marinádu. V míse smícháme kečup, olej, ocet, med, cibuli, sójovou omáčku, česnek a koření. Chilli koření dáváme s mírou. V marinádě důkladně ze všech stran obalíme kousky žebírek. Sójová žebírka necháme v marinádě uležet do druhého dne.

Uleželá žebírka opékáme na grilu nebo v troubě pod grilem z obou stran. Občas je potíráme marinádou. Pokud je připravujeme v troubě, předehřejeme troubu na 220 °C a pečeme je asi 20 minut. Pak teplotu snížíme na 160 °C a sójová žebírka dopékáme.

Grilovaná sójová žebírka podáváme horká, s pečivem, různými omáčkami a zeleninovým salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilovaná sójová žebírka

Zpět na recept