Grilovaná sépie s citronem

Vzpomínka na dovolenou. Recept na sépii v jednoduché a velmi chutné úpravě.


5.01x
30 min

Postup přípravy

Sépie omyjeme pod tekoucí studenou vodou a po stranách těla odkrojíme tuhé průsvitné okraje. V hlavové části najdeme a vykrojíme tuhou část ve středu chapadel, hlavu ale od těla neoddělujeme.

Česnek oloupeme, rozdrtíme a nasekáme na jemno, sépii dáme do mísy, přidáme česnek, polovinu petrželky, olej, sůl a šťávu z jednoho citronu. Promasírujeme a necháme alespoň 3 hodiny marinovat v lednici.

Rozpálíme gril nebo grilovací pánev na velmi vysoký žár, zbývající citrony nakrájíme na silnější plátky. Z marinované sépie oklepeme přebytečnou marinádu a pak ji krátce grilujeme na prudkém žáru 3 - 5 minut z obou stran. Plátky citronu grilujeme, až zkaramelizují.

Grilovanou sépii nakrájíme na tenká kolečka, zasypeme zbylou petrželkou a dochutíme šťávou z grilovaných citronů. Podáváme s bílým křupavým pečivem, čerstvým salátem a sklenkou bílého vína.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilovaná sépie s citronem

Zpět na recept