Grilovaná makrela s bylinkami

Recept na makrely, které připravujeme na grilu. Marináda je skvěle dochutí.


3.04x
45 min

Ingredience

3-4 stroužkyčesnek
1 lžičkatymián
1 lžičkarozmarýn
4 ksmakrela
2 lžíceparmazán
6 lžicolivový olej
4 lžícecitronová šťáva
1 lžičkamletá sladká paprika

podle chuti

sůl
mletý barevný pepř

Postup přípravy

Makrely očistíme a šikovně vykostíme. Opláchneme a osušíme čistou utěrkou. Filety z makrel jemne osolíme a opepříme.

Na marinádu prolisujeme česnek, smícháme ho s rozmarýnem, tymiánem, paprikou, olejem a citronovou šťávou. Přimícháme také najemno nastrouhaný parmazán. Makrely marinádou potřeme a necháme je alespoň hodinu marinovat.

Makrely připravujeme na rozpáleném grilu z každé strany asi 15 minut, při opékání potíráme zbytkem marinády.

Grilovanou makrelu s bylinkami ihned podáváme. Můžeme přikusovat čerstvý chléb a přidat čerstvou, sterilovanou či grilovanou zeleninu.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilovaná makrela s bylinkami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká