Vaření.czReceptyGrilovaná kuřecí křidélka v javorovém sirupu

Grilovaná kuřecí křidélka v javorovém sirupu

Výborná chuť grilovaných kuřecích křidélek v marinádě ochucené javorovým sirupem. Nenáročný recept, ale velmi chutný.


4.748x
30 min
2×

Ingredience

1.2 kgkuřecí křídla

marináda

1 kschilli paprička
5 lžicsójová omáčka
0.5 lžícedijonská hořčice
3 lžícejavorový sirup
5 lžickukuřičný olej

podle potřeby

mletý pepř
hrubá sůl

Postup přípravy

Kuřecí křidélka nejlépe nad ohněm zbavíme i těch nejmenších peříček. Křidélka omyjeme, důkladně osušíme a napíchneme na grilovací špejli. Sójovou omáčku, hořčici, nasekanou chilli papričku, pepř a olej pěkně rozmixujeme. Směs na marinádu dochutíme solí. Kuřecí křidélka vložíme do mísy a dobře potřeme připravenou marinádou. Mísu s obsahem necháme přikrytou folií alespoň na hodinu v lednici. Pak křidélka vybereme, ale marinádu si necháme stranou, neboť ji budeme potřebovat. Marinovaná křidélka dobře ogrilujeme ze všech stran asi 8 minut, záleží na velikosti. Zbytek marinády promícháme s javorovým sirupem. Javorovou marinádou potíráme kuřecí křidélka při grilování. Grilujeme dohněda a dokřupava. Grilovaná kuřecí křidélka s javorovým sirupem jsou výborná chuťovka při grilování. Ocelovou špejli jsem použila 30 cm dlouhou. Marináda s javorovým sirupem je výborná i na kuřecí stehna nebo krůtí maso.
user-icon

autor null

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Grilovaná kuřecí křidélka v javorovém sirupu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena