Grilovaná kuřecí křidélka v javorovém sirupu

Výborná chuť grilovaných kuřecích křidélek v marinádě ochucené javorovým sirupem. Nenáročný recept, ale velmi chutný.


4.748x
30 min
2×

Postup přípravy

Kuřecí křidélka nejlépe nad ohněm zbavíme i těch nejmenších peříček. Křidélka omyjeme, důkladně osušíme a napíchneme na grilovací špejli.

Sójovou omáčku, hořčici, nasekanou chilli papričku, pepř a olej pěkně rozmixujeme. Směs na marinádu dochutíme solí. Kuřecí křidélka vložíme do mísy a dobře potřeme připravenou marinádou. Mísu s obsahem necháme přikrytou folií alespoň na hodinu v lednici. Pak křidélka vybereme, ale marinádu si necháme stranou, neboť ji budeme potřebovat.

Marinovaná křidélka dobře ogrilujeme ze všech stran asi 8 minut, záleží na velikosti. Zbytek marinády promícháme s javorovým sirupem. Javorovou marinádou potíráme kuřecí křidélka při grilování. Grilujeme dohněda a dokřupava.

Grilovaná kuřecí křidélka s javorovým sirupem jsou výborná chuťovka při grilování. Ocelovou špejli jsem použila 30 cm dlouhou. Marináda s javorovým sirupem je výborná i na kuřecí stehna nebo krůtí maso.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilovaná kuřecí křidélka v javorovém sirupu

Zpět na recept