Grilovaná krkovice s badyánem

Vepřová krkovice je vhodná ke grilování i smažení. Je pěkně šťavnatá a badyán ji krásně provoní a ochutí.


3.334x
60 min

Postup přípravy

Plátky vepřové krkovice zlehka paličkou naklepeme. Olej promícháme s kořením a vzniklou marinádou potřeme z obou stran plátky masa. Necháme uležet nejméně půl hodiny.

Naložené plátky grilujeme z obou stran na zahradním grilu asi 20 minut. Stejně dobrá je usmažená krkovice na rozpáleném oleji doma na pánvi. Maso opékáme dokud není měkké a prorostlé části krkovice vypečené. Ke konci grilování nebo smažení přidáme cibuli. Grilovat ji můžeme celou, při smažení ji nakrájíme na kolečka.

Grilovanou krkovici dochutíme solí a podáváme s pečenými brambory nebo s chlebem, doplníme upečenou cibulí a čerstvou zeleninou.

Samotná doba přípravy není dlouhá, ale musíme počítat i s dobou marinování masa.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilovaná krkovice s badyánem

Zpět na recept