Vaření.czReceptyGrilovaná krkovice s badyánem

Grilovaná krkovice s badyánem

Vepřová krkovice je vhodná ke grilování i smažení. Je pěkně šťavnatá a badyán ji krásně provoní a ochutí.


3.334x
60 min

Postup přípravy

Plátky vepřové krkovice zlehka paličkou naklepeme. Olej promícháme s kořením a vzniklou marinádou potřeme z obou stran plátky masa. Necháme uležet nejméně půl hodiny. Naložené plátky grilujeme z obou stran na zahradním grilu asi 20 minut. Stejně dobrá je usmažená krkovice na rozpáleném oleji doma na pánvi. Maso opékáme dokud není měkké a prorostlé části krkovice vypečené. Ke konci grilování nebo smažení přidáme cibuli. Grilovat ji můžeme celou, při smažení ji nakrájíme na kolečka. Grilovanou krkovici dochutíme solí a podáváme s pečenými brambory nebo s chlebem, doplníme upečenou cibulí a čerstvou zeleninou. Samotná doba přípravy není dlouhá, ale musíme počítat i s dobou marinování masa.
user-icon

autor Dana

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Grilovaná krkovice s badyánem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena