Grilovaná jarní mrkvička s petrželí

Jak využít jarní mrkvičku s natí? Stačí ji šikovně ochutit a dát na pekáček ugrilovat.


5.01x
45 min

Postup přípravy

Mrkev a petržel důkladně očistíme kartáčkem, odstřihneme nať na 2 cm a vložíme do pekáčku. Mrkvičku s petrželkou celou potřeme olejem, bude stačit jen trošku oleje, ale je třeba pomazat důkladně, aby celý povrch byl natřený.

Mrkev s petrželí osolíme a dáme péct do trouby na 180 °C. Během pečení jednou otočíme a po 30 minutách pečení zeleninu potřeme medem. Necháme ještě 10 minut péct na funkci gril, zelenina nám krásně zezlátne.

Grilovaná jarní mrkvička s petrželí výborně chutná jako příloha i hlavní chod. Hodí se k jehněčímu, drůbeži i rybám. Vegetariánům stačí přidat bramborovou kaši, bulgur, kuskus apod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilovaná jarní mrkvička s petrželí

Zpět na recept