Grenadýrmarš

Flíčky s brambory a cibulí.


2.91517x
30 min

Postup přípravy

Mouku osolíme a prosejeme. Vmícháme do ní vejce a vypracujeme tužeší těsto. To necháme chvilku odpočinout. Pak jej rozválíme na tenký plát a necháme na ubruse proschnout. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Mezitím si omyjeme a ve slupce uvaříme brambory doměkka. Zchladíme je, oloupeme a nakrájíme na kostičky 2x2 cm. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodou. Plát těsta nakrájíme na proužky asi 10cm široké. Naskládáme je na sebe a nakrájíme na čtverečky 2x2cm. Vkládáme je vroucí vody a vaříme asi 10 minut. V kastrolu rozehřejeme olej, osmahneme na něm nakrájenou cibuli, přidáme brambory a scezené flíčky a jen lehce necháme orestovat. Vše dobře promícháme a podáváme se salátem.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Grenadýrmarš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena