Vaření.czReceptyGratinované rybí filé se žampiony

Gratinované rybí filé se žampiony

Předkrm, který vypadá velmi svátečně a jeho příprava je přitom tak jednoduchá.


4.48x
45 min

Postup přípravy

Menší plátky rybího filé pokapeme citronovou šťávou a necháme alespoň 15 minut uležet. Pak je papírovým ubrouskem osušíme a zprudka osmažíme na rozehřátém oleji z obou stran. Osolíme a opepříme. Zapékací misky nebo mušle vymažeme máslem a vložíme do nich osmaženou rybu. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a krátce osmahneme na másle. Jemně posolíme, opepříme a narovnáme do misek kolem porcí rybího filé. Na každou porci rozetřeme asi 1 lžíci zakysané smetany (můžeme i šlehačku ke šlehání) a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme nejlépe v horkovzdušné troubě s vrchním grilem asi 10 - 15 minut, dokud sýr nezrůžoví. Gratinované rybí filé se žampiony podáváme jako předkrm s bílým pečivem. Hodí se i na silvestrovskou slavnostní „tabuli“.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Gratinované rybí filé se žampiony

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Ostatní
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena