Glazované cibulky

Recept na skvěle vypadající a chutné cibulky. Vhodné jako příloha k masu, nebo salát. 4 - 6 porcí.


3.0684x
60 min

Postup přípravy

V hrnci přivedeme k varu vodu. Cibulky dáme do mísy z žáruvzdorného materiálu, přelijeme vroucí vodou a necháme zhruba 2 minuty stát, pak vodu slijeme.


Cibulky oloupeme. Slupky se horkou vodou uvolní a snadno se pak odstraní. Na hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme cibulky a za stálého míchání je opékáme asi 8 minut ze všech stran dozlatova.


Přidáme česnek a opékáme za stálého míchání 2 minuty. Do směsi vmícháme lístky tymiánu, cukr, zeleninový nebo kuřecí vývar a červený vinný ocet. Mícháme dokud se cukr zcela nerozpustí.


Tekutinu na pánvi přivedeme k varu, potom zmírníme oheň a cibulky zvolna vaříme 10 minut doměkka. Omáčka se zároveň svaří na sirupovitou glazuru. Špičkou nože vyzkoušíme, zda jsou cibulky dostatečně měkké.


Do omáčky vmícháme 1/2 lžíce octa aceto balsamico, osolíme ji a opepříme. Cibulky upravíme na mísu a podáváme horké nebo studené, ozdobené snítkami tymiánu.

Zdroj: Slovart.cz - středomořská kuchyně.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Glazované cibulky

Zpět na recept