Garnely s bylinkami

Plody moře připravené velmi jednoduše, a to pouze s bylinkami.


4.311x
15 min

Ingredience

3-4 stroužkyčesnek
1 lžíceolej
1-2 snítkyčerstvá petrželka
20-25 ksčerstvé nebo mražené garnely

podle chuti

sůl
tymián

Postup přípravy

Garnely očistíme nebo použijeme mražené. Česnek oloupeme a prolisujeme. Tymián odrhneme z větviček nebo použijeme sušený, čerstvý je ale lepší. Petrželku najemno nasekáme. Na pánvi rozehřejeme olej a česnek na něm krátce osmahneme. Přidáme garnely, zasypeme tymiánem a za občasného obracení restujeme asi 5 minut. Dáváme pozor, aby se nám česnek nepřipálil, můžeme jej po osmahnutí i vyndat a přidat ke garnelám jen na prohřátí. Jen lehce osolíme, garnely jsou dost slané samy o sobě. Garnely s bylinkami rozložíme na talířky, posypeme petrželkou a ihned podáváme.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Garnely s bylinkami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena