Vyzkoušejte recept na bramborovou fritatu s uzeným masem a petrželkou. Pokrm můžeme podávat teplý jako hlavní chod s bramborovou kaší, nebo i za studena jako chuťovku. Vhodnou přílohou jsou zeleninové saláty.
6 ks | vejce |
máslo | |
2 hrstě | sekaná petrželová nať |
100 g | uzené maso |
3 ks | brambory |
1 ks | červená cibule |
50 ml | smetana 30% |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř |
Na fritatu budeme potřebovat pánev o průměru asi 20 cm s odnímatelnou rukojetí. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné proužky. Uzené maso nakrájíme na nudličky. Celá vejce rozmícháme ve smetaně a ochutíme solí a pepřem. Na oleji s máslem necháme zesklovatět cibuli, vmícháme uzené maso a spolu asi 5 minut opékáme. Cibuli a maso přendáme do mísy a na pánev přidáme podle potřeby olej a máslo, na kterém opečeme kostky brambor doměkka. Pak k bramborám na pánvi přimícháme cibuli s uzeným a usekanou petrželkou a podle potřeby dosolíme. Vše zalijeme vejci se smetanou a velice pomalu na nízké teplotě necháme fritatu ode dna zpevnit, nikoliv zhnědnout, tak aby na povrchu byla ještě řídká. Pak odstraníme rukojeť a pánev vložíme do trouby předehřáté na 220°C a fritatu dopečeme do zlatohněda. Fritatu s bramborami a uzeným masem rozdělíme na porce a podáváme s čerstvou zeleninou.
Tip na báječnou letní snídani: Cuketová frittata krok za krokem
Připravte si vydatnou snídani v podobě cuketové frittaty s čerstvou bazalkou a parmazánem. Dá se podávat i jako rychlá chuťovka či lehká večeře, teplá i studená - vždy chutná skvěle!
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena