Friťáčky na špejlích

Skoro jak na rožni chutnají tyto medailonky z friťáku.


3.99x
35 min

Ingredience

4 kscibule
2 ksjablko
150 ganglická slanina
500 gvepřové maso

podle chuti

olej
sůl
kari koření

na ozdobu

zelená petrželka

podle potřeby

olej na fritování

Postup přípravy

Libové vepřové maso nakrájíme na kostky asi 2 cm silné. Osolíme je, posypeme kari kořením, pokapeme olejem a chvíli uložíme do chladu. Potom si oloupeme cibuli a nakrájíme na kolečka. Jablka oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Anglickou slaninu nakrájíme na plátky. Takto připravené suroviny střídavě napíchneme na 8 špejlí. Friťáčky na špejlích postupně fritujeme asi 4 minuty při teplotě 170 °C. Hotové friťáčky na špejlích posypeme sekanou petrželkou a podáváme buď s brambory nebo s pečivem, s tatarkou a se zeleninovým salátem podle chuti. Maso můžeme použít i kuřecí.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Friťáčky na špejlích

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena